11.05.2024 15:00-18:00

Konsert med folkemusiker Eva Väljaots

Gratis inngang

Velkommen til konsert med folkemusiker Eva Väljaots som del av utstillingen 'Ned i myra: Dvale'

Arrangementet starter kl 15:00 med en samtale mellom Eva Väljaots og Karolin Tampere etterfulgt av en tre timer lang konsert.
Som konsertgjest er du velkommen til å bli så lenge eller så kort du ønsker. Det vil være ulike sittemuligheter på plass i utstillingsrommet.

Denne konserten inviterer deg til å gå inn i en verden av kontinuerlig musikk uten begynnelse eller slutt. Kannelen som instrument spilles i finsk-ugriske kulturer som i Baltikum og naboregionene. Eva spiller den eldste versjonen av dette allsidige instrumentet. Den "improvisasjonsmessige" spillestilen (også kalt å spille sin 'egen styrke' (fra engelsk "playing ones own power") er sannsynligvis like gammel som selve instrumentet - noen hundre eller til og med tusenvis av år.

Eva Väljaots er en folkemusiker som spiller ulike typer tradisjonell kannel. Forestillingene hennes bruker utvidende spilleteknikker, og får frem den varierte klangen til kanneler. I 2022 ble hun nominert som beste soloartist ved den estiske folkemusikkprisen, Etnokulp. Hennes debutalbum Hundinuiaõis * Bulrush Bloom ble gitt ut samme år og består av hennes selvskrevne musikk, som hun fremfører på flere kanneler samt hiiu kannel/jouhikko.

Hvor?

Mellomvegen 82, Tromsø

Billetter?

Gratis inngang

Denne nettsiden bruker en cookie for å lagre språk-innstillingene dine.